Disclaimer                  

Algemene voorwaarden             

Gasleidinginspectie gasleiding scope 7 LEIDING onstwedde scios mulder keuring inspectie gas brander ketel stoomketel stoom ventilator dakventilator rosenberg mark wtw luchtverwarming stralingsverwarming lucht straling luchtverwarmer wtw-unit kdv epn industrieel industriële utiliteit ventilatie verwarming MHR GSD GNSD GSE GNSE GS+ Infra Infra Line EBI PI PO

© M.I.B. 2012

Onderhoud en keuringen

De keuring van uw installatie kan meerdere aspecten bevatten. Bij grote installaties wordt het onderhoud en de keuringen van de ketel door een andere partij uitgevoerd dan het onderhoud en de keuringen van de brander. De ketel wordt onderhouden door een daarvoor erkend bedrijf en gekeurd door een “notified body”, zoals bijvoorbeeld Lloyds. De brander dient te worden onderhouden en gekeurd door een Scios gecertificeerd bedrijf.

Scios staat voor Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud aan Stookinstallaties. Eigenaren van gasgestookte installaties met een vermogen groter of gelijk aan 100 kW en eigenaren van oliegestookte installaties groter of gelijk aan 20 kW hebben een zorgplicht in het kader van de Wet Milieubeheer. Hierbij geldt een verplichting tot periodieke keuringen conform de Scios richtlijnen.

De Scios heeft zijn werkgebied onderverdeeld in diverse scopes.
§
Scope 1: Atmosferische verwarmingsketels en luchtverwarmers (incl. premix installaties)
§
Scope 2: Ventilatorbranders op verwarmingsketels en luchtverwarmers
§
Scope 3: Stoom- en heetwaterketels
§
Scope 4: Verbrandingsmotoren en gasturbines
§
Scope 5: Bijzondere industriële installaties
§
Scope 6: NOx-metingen
§
Scope 7: Brandstoftoevoerleidingen

Mulder Installatie Beheer kan voor u al uw onderhoud en keuringen aan branders en aan (stoom)ketels verzorgen.  We hebben jarenlange ervaringen in het plannen en organiseren van deze werkzaamheden. Door een groot netwerk van ketel onderhoudsbedrijven en Scios gecertificeerde bedrijven, zijn wij altijd in staat om de juiste partner voor u te selecteren.
M.I.B. heeft software waarmee een database aangelegd wordt voor u als eigenaar. Hierin zal alle installatiegegevens worden opgenomen en zullen wij u tijdig berichten wanneer een keuring of onderhoud weer aan de orde is.

Kortom door gebruik te maken van de diensten van M.I.B. bent u volledig ontzorgt waardoor u uw kostbare tijd kunt besteden aan uw eigen werkzaamheden.

Klik hier voor het downloaden van de flyer